Etsy

Äh, jag beställde några formar från Etsy. De ska tydligen vara bra. Så nu är det bara att sätta sej och vänta *börjar redan trumma med fingertopparna*.
En pysselvän har oxå beställt därifrån, och enligt henne skulle det ta 2-4 veckor för grejerna att komma fram. 

Svar från Amerikatt

Fick just ett svar från företaget i det stora landet västerut. De ber mej ringa deras kundsupport, så en teknisk rådgivare kan hjälpa mej....Njaaaäääää, tror inte jag är så sugen på att prata svengelska i fånen, det räcker gott att försöka plita ihop ett mail. 
Hur gör jag nu då??? Testar i en form och riskera att den blir förstörd? Å vilken form ska jag offra då? Eller plocka fram det obefintliga tålamodet och beställa från Etsy, där jag vet att det finns silikonformar som tål Resin? Fast å andra sidan kan jag tycka att silikon är väl silikon, det vore ju skillnad om jag skulle gjuta t.ex choklad. Vilka i-landsproblem....

Nya leksaker

Jag surfade runt i rymden efter pysseltips och sprang på en lera och silikonformar från Martha Stewart. Jag YouTubade lite, och fastnade! Det såg jätteskoj ut! Jag letade reda på en svensk butik som sålde kit och lera/formar var för sej. Leran fanns i vit, och i kit med blå, gul, röd och brun. Med de färgerna kan man sen blanda vilka färger man vill. Eftersom jag vill färglägga grejerna efteråt så köpte jag bara den vita leran + två set med formar som innehöll fyra formar vardera.

Så här såg det ut när det kom:

 

 

 Å så här blev mina pryttlar (som måste torka i 24 timmar innan jag kan måla dem):

 

 

Det är alltså en lufttorkande lera. Jag har känt på den nu när det gått nästan 24 timmar och jag måste säga att den känns lite som......nån slags foam. När jag jobbade med den så kändes den som......hmmmm.......marshmallows =)
Det ska bli spännande att ytbehandla pryttlarna, få se om jag visar resultatet här sen =)

Just nu sitter jag och väntar på svar från Amerikatt om man kan använda dem till Resin oxå, annars får jag beställa några formar från Etsy (jag har nämligen köpt på mej lite Resin oxå....).

 

 


Solsken

Kors i taket! Idag har det varit sol och riktigt behagligt ute! Passade på att tvätta lite lakan och hänga ut. Har rensat lilla rabatten och varit över till grannen och fått lite nya blomster att gräva ner. Så nu blir den kvar iaf, vi hade ev tänkt ta bort den. Vi tycker nämligen att en trädgård är till för att njutas av, och att man inte ska behöva jobba där jämnt och ständigt. Men en lite rabatt ska vi väl klara av ett tag till, ska se till att fylla den med mycket som täcker så det blir minimalt att rensa ;-)
Lagom till vi "guben" skulle börja grilla "homeburgare" så började det regna så vi fick vackert äta inne, som alla andra kvällar denna semester....Det kanske är dags att fixa iordning gamla uteplatsen (den med tak) så man kan sitta där och kura fast det regnar.
Slut med svammel för idag! Tack och go'natt!

Canvas

Jag skrev ju i ett tidigare inlägg att jag skulle göra en canvas, men att prestationsångesten slog till....En vacker dag bestämde jag mej för att det inte behövde vara så! Jag satte, med vingliga ben och skakiga armar, igång att leka! Å oj så skoj det var! Det blev inget mästerverk (och den rosa färgen blev skarpare än jag tänkt), men kul hade jag och det är huvudsaken! Här kommer en liten sneakpeak på den.

 


Bröllopskort

En kollega (det var värst vad kollegorna har varit inblandade i de senaste inläggen) på min avd har gift sej med mannen i sitt liv, som för övrigt jobbade som kock på våran förskola tidigare. Naturligtvis skulle jag göra ett kort till presenten som överlämnades en månad senare (så går det när man håller saker och ting hemligt)! Men så svårt det var! Jag tänkte och flyttade runt, gjorde om, flyttade runt en gång till. Till slut fick jag bestämma mej för att det dög. *suckar lite* Det känns som jag har fastnat lite i "blommor till vänster, text, fjärilar och swirls". Hmmm...får försöka ändra på det eller acceptera att det är min stil....

 

 

Huvva, vilka konstiga färger det blev! I verkligheten är bakgrunden svagt blå....Tyvärr har jag ingen annan bild på kortet.


Grattiskort*2

En nuvarande, och en fd, kollega har fyllt år. På det första kortet har jag lekt med nya stansar från Mariannedesigns (staketet och lilla pippin) och en gammal stämpel från Spira.

 

 

 


"Pensionärskort"

En fd kollega, som den senaste tiden jobbat på den andra förskolan på orten, bestämde sej för att det var dags att sluta arbeta. Jag blev tillfrågad om jag kunde göra ett kort. Å det kunde jag ju (eftersom de var ute i så god tid). Så här blev det, och jag slänger Jante i väggen och säger: Jag blev nöjd med det!

 


RSS 2.0