Helsingforskryssning

I somras tog jag och "guben" Silja Symphony till Helsingfors. Det har blivit lite av en tradition att åka, de senaste gångerna har dock grabbarna stannat hemma. 
När man kliver ombord står det ju alltid några fotografer och fotar alla som går ombord. Vi brukar försöka undvika dem, men i år ställde vi glatt upp oss. Å titta va' bra bilden blev! Den ska scrappas! Tur att vi har bra "klädfärger" på oss =) *scrapskadad* !
 

Kortat

Har gjort två kort på beställning. Den andra beställaren ville ha ett dopkort. Kortet såg lite annorlunda ut i mitt huvud, men det blev ändå rätt bra (om jag får säga det själv).
Den lilla ramen kommer från Roxstamps, bokstäverna är en Cherry Lynn die, hörnet likaså och snurklan är en Magnoliadie.
Heter det förresten en die eller en dies????

 

 

 

 

 Den första beställaren, som ville ha ett födelsedagskort, var ute lite i sista sekunden så det fick bli ett enkelt kort. Embossade motivet. Jag måste ju bara få säga att min nya embossingfön från Ranger (Heat It) är heeelt underbar!

 
Jaha ja, korten hamnade visst i fel ordning och hur jag än bär mej åt får jag dem inte rätt, så jag flyttade om texten ist =).....


Torsdag 30/8

Idag åkte min älskade storunge tillbaka till sitt nya hem. Men först tog han vägen förbi Trafikverket i Västerås och klarade uppkörningen! Grattis fina du <3 !
Så idag börjar det nya livet på riktigt. Maken i Göteborg och storsonen i Uppsala. Återstår jag och lillsonen, oj va' stilla det kommer bli i veckorna här hemma...


Flytttankar

Storsonen har tagit en del av sitt pick och pack och dragit till Uppsala för studier på universitetet. Klassiska studier blir det. Glad att han följer sitt hjärta och gör det han vill, men samtidigt lite fundersam över vad det "ska bli" av honom. Men det reder sej alltid! 
 
Att han drar betyder att jag kan få ett eget pysselrum! Men! Han har bara ett tillfälligt boende hos underbara vänner till honom som öppnar sitt hem för en "hemlös"! Därför kan jag inte röja ur rummet som han har helt. Han måste ju ha en plats att komma hem till om "det skiter sej". Därför har jag pratat med lillsonen och kommit fram till att jag får ta en plats i hans rum (han har det största rummet) och han flyttar in sin "fritidsdel" (läs: dator) till storsonens rum och bara sover i sitt rum. Visst har jag underbara ungar <3!
 
Det är faktiskt lite bra att det blir så, för då kan jag känna mej för lite hur jag vill ha det. Provmöblera lixom, med de möbler jag har. När storsonen flyttar "på riktigt" och lillsonen tar hans rum så ska pysselrummet får en helrenovering. Så kul *gnuggar händerna* ! Sen ska nytt skrivbord och ny hylla inköpas. Få se om det blir innan eller efter renovering. Smartast vore ju efter....
 
Jag tror att det blir en 5x5 Expedithylla. Många pysslingar har den och är nöjda.
EXPEDIT Hylla IKEA Möbeln är lika fin från alla håll; använd gärna som rumsavdelare.
 
 
Sen tror jag att det blir ett enkelt sånt här bord. Måste mäta ordentligt och se om jag kan klämma in ett 2m bord, annars får det bli ett 1,5m Det blir bra det oxå!VIKA AMON/VIKA ADILS Bord IKEA
 
 
 
 
Vitt ska jag ha iaf, det vet jag! 
Tror nästan att det får bli helgens projekt att börja plocka upp grejerna från min nuvarande hörna i "källaren".
 
 

Äntligen!

Ibland tar det lång tid innan jag kommer till skott, men nu kommer iaf ett inlägg om resin!
Jag fick ju som sagt mina fina formar från Etsy, fem stycken beställde jag för att testa.

 

 

 

Första omgången blandade jag lite svart akrylfärg i. Lite trixigt att inte låta allt för mycket resin hamna utanför formarna, men det gick skapligt.

 

 

 

Resultatet blev inte så tokigt, tycker jag!
Edit: Glömde ju skriva att stjärnorna har jag gjutit i såna där isformar från IKEA.

 

 

 

Jag har gjort en omgång ofärgat oxå, men det har av nån anledning inte hamnat på foto. Nästa omgång ska jag testa att använda rosa akrylfärg till blommorna. Jag har även testat att ha Martha Stewart leran i formarna och det funkade bra. Ska ta mod till mej, efter lite sök på YouTube, att testa resin i MS formarna oxå, Det ska tydligen funka.

 


Vecka 31

Hå, hå, ja, ja! Började jobba igen i måndags efter fyra veckors semester. En semester som har varit hur bra som helst (jag tänker inte gnälla på vädret)! Det har gått bra att jobba denna vecka, fast jag har varit heeeelt slut när jag kommit hem om kvällarna.

Veckan tillhör "sammanslagningsveckorna" vilket innebär att de båda förskolorna i Kolbäck och fsk i Strömsholm är sammanslagna på Myran.

Många barn som jag inte kände sen tidigare, och kollegor som jag vanligtvis inte jobbar med så tight. Men vi kompade bra ihop, och vi fick veckan att gå. Jobbigt (för mej iaf) var att jag fick både öppna och stänga hela förskolan. Läskigast var att stänga....Men jag fixade det! Duktig kicka! *klappar mej på axeln*

I måndags kom mina efterlängtade formar från Etsy! Men det tror jag att jag tar i ett nytt inlägg. Tjingeling så länge!

 


RSS 2.0