Pysselpost

Idag är det sista april. Jag är såååå glad att jag bestämde mej för att ta semester idag, fyra dagars ledighet - det är fint det!

Lördagen tillbringades i Pålsboda, där "guben" har vuxit upp. Först en sväng på den årliga marknaden, och sen en sväng ut till Osebo. Där bor Bs kusin i huset där deras fäder är födda och uppvuxna. Sen hem till grabbarna för lite mat och familjemys.
Gårdagen tillbringade vi hos mamsen i Västerås en stund och sen åkte vi till Erikslund för lite shopping. D skulle ha slipsar till balen och studenten. Men fasen va' dyrt det är! 200-300 kr för en slips! Jag anar ju hur ofta de kommer bli använda efter dessa tillfällen...
Sen skulle vi ha tag i en ny scanner, då denna funktion i multiskrivaren blivit dålig. Vi fick tag i en på ElGiganten. Bonus med den är att man kan scanna in negativ och diabilder med den och att Photoshop elements 9 följde med!
Idag har vi roat oss med lite rens i "gillestugan" och en sväng till tippen med det vi hittade.

Just ja! Pysselpost var det ju! Några stämplar och en biljettdie från Rox stamps landade i min brevlåda idag. 

 

Närbild på textstämplarna.

 

 

 

 


Inzpira magazine......heter en svensk tidning som bl.a innehåller papperspyssel, hem & trädgård och kreativt kaos, allt enligt första sidan av tidningen.
Det är en riktigt mysig tidning som jag längtar efter varje månad, jag ska nog ta och täckna en prenumeration så jag oxå får den några dagar innan den kommer ut i butik :-)
I senaste numret har Zarah aka Zarishka, gjort ett fint reportage om årets KOMA. En stor pysselträff som varade i dagarna tre och som jag var med och anordnade för femte gången! Det var så härlig stämning på träffen och jag tror att allihopa ville komma tillbaka! Ett gott betyg för oss som anordnade träffen och tidvis slet vårt hår.

 


Nä men!?

Det fanns ju kvar!? Nu ska jag bara se om jag kan få med bilderna som jag tänkt, det verkar vara nåt knas...

Klantarsel

Det är precis vad jag skulle vilja kalla mej själv just nu. Hade skrivit ett inlägg från fånen och råkade klicka på "cancel", så inlägget försvann....Nåja, det var mest bara svammel, jag kanske delger er det en annan dag.

Sneak....

Det är så tråkigt med en massa inlägg utan bilder, så här kommer en liten glutt på lo'en med pappa. Flyttar om och lägger till, tar bort och flyttar lite till, ja ungefär så håller jag på. Åsså funderar jag på om jag ska våga mej på lite journaling....

 

 

 


Helgen som försvann

Ja, det känns den här helgen som. Vi har haft det lugnt och skönt och inte gjort många knop.
I lördags åkte hela (!) familjen in till Erikslund för lite shopping. D behövde byxor till sin kavaj till studenten. Det slutade med att det blev en ny kavaj oxå, och en väst. I svart. Till det valde han en vit skjorta, slipsen får vänta tills han vet vilken färg tjejen som han ska gå på bal med, ska ha för färg på klänningen. Han var så fin min "lilla" pojke ♥ ! Tänk. Jag tycker inte det var längesen han skulle börja skolan, en liten kille full med myror i kroppen...

Jag fick tag i ett par jeans! Tyvärr av den sorten med lite lägre midja så magen hänger utanför, ett brutalt uppvaknade att nåt måste göras....

Idag har jag sprungit som en jojo mellan tvättstugan, pysselvrån och datorn. Jag har kladdat lite med en ny mask och embossingkräm. En kul färg som, när man värmer den, ger en härlig struktur.
Jag har försökt göra klart en lo med ett foto på pappa, men det vill sej inte riktigt. Jag vill ju så gärna att den ska bli bra.

Nu sitter jag och slöar med datorn i knät, snart dags att springa ner till tvättstugan en sista gång för idag. Sen väntar snart en renbäddad säng på mej. Det är väl härligt att få krypa ner i en renbäddad säng!?

Tjusigt, tjusigt....

...så låter talgoxen!
Det har jag "tjatat" om för "mina ungar" på jobbet en tid nu. Gissa om jag blev lite varm i hjärtat när en av smågrabbarna (snart 5 år) stannar till när vi plockar undan grejerna efter utevistelsen på fm, lyssnar, tittar på mej och säger "Tjusigt, tjusigt. Det är talgoxen!"
Jag vet inte vem som såg gladast ut av oss, han som hade lärt sej nåt nytt, eller jag som förmedlat kunskapen =)

Ja, vad säger man?

Man kan inte alltid lyckas...Ännu ett experimentkort.

 


Timpan...

....han kan han!
Har använt corepapper (heter det så?), embossingfolder, en spellbinder die, stämpel och blommor.

Edit: Lilla pippifågeln är en Marianndesign die.

 


Fler kategorier?

Nån som vet om man kan ha inläggen i flera kategorier? T.ex "Kort 2012" och "Pyssel och skapat". Jag hittar bara att jag kan välja en kategori..,,


Hmmm...

...förstår inte riktigt hur jag ska få in fler bilder i samma inlägg när jag mobilbloggar, så ni får stå ut med att det blir flera inlägg =)
Det här kortet var ett experiment kort. Jag hade stansat ut en slags rektangel och använde hålet som blev som en "mask". Jag har kladdat med tre olika Distress stains (rosa, grön och vit), stämplarna kommer från Tim Holtz.


Härlig påsk

Ja, påsken har varit riktigt mysig! Även om den inte blev riktigt som vi planerat. Lite mer pysslat har det blivit oxå! Först ut ett kort som jag började med på KOMA, i början av mars, men det ville sej inte. Imorse när jag gick upp slängde jag i en maskin med tvätt och sen satte jag mej i hörnan, och "tjofs, tjofs" så var det klart!
Jag har använt mej av ett gammalt papper från Pion, "kvistdie" från Magnolia, den lilla "ramen" kommer från Roxstamps, grattisstämpeln från Vilda stamps, blommorna från WOC och fjärilarna från två olika Martha Stewart stansar. Hörnet är oxå gjort med en MS stans.

 


Röstfiske.....

....gillar jag eg inte, men eftersom det nu är tillåtet i denna tävling så uppmanar jag alla mina bloggläsare att gå in på pyssloteket.wordpress.com/2012/04/06/tavlande-rostande-i-fjaderfestivalen-2/
och rösta! Mitt bidrag är nr 8, och jag kan vinna tre burkar InkaGold!

 


Glad Påsk!

Jag har gjort tre (ett hade jag sen tidigare) påskkort och skickat till nära & kära i år. Ett av dem skickade jag in till Pysslotekets tävling "Fjäderfestival 2012" (och här skulle det komma en sån där snygg inbäddad länk.....om jag kom ihåg hur man gör *suckar*) ni får tyvärr nöja er med en "vanlig" länk till Pysslotekets blogg: http://pyssloteket.wordpress.com/2012/03/19/fjaderfestival-2012/

Å här kommer tävlingsbidraget (jag har färglagt med mina nya Distress Markers, använt en härlig mask tillsammans med Distress Stains, ostduk, washitejp och naturligtvis fjädrar!):

De andra korten ser ut så här:
Det var allt för denna gången! Hoppas att ni får en riktigt härlig påsk med många fina stunder i ensamhet eller med nära & kära!

Val

Man har alltid ett val, sägs det. Ibland får man välja mellan pest eller kolera...


Nytt

Jag såg ett tips om en die (en metallbit som skär ut olika figurer/bokstäver i papper eller/och andra material) och kunde inte motstå den! Tror att den kan vara väldans användbar! Det fick följa med ett par stämplar med fin text på oxå. Hoppas att min nyåterfunna pysselglädje håller i sej!

 


Long time.....

Ja, lusten att blogga försvann. Men jag tänkte försöka igen. Mest som en slags vääääldigt enkel, och sporadisk, dagbok. Å för att ha ett ställe att samla mina alster på. Jag inbillar mej att det blir enklare att komma till skott när jag kan sköta bloggen från "fånen". Jag ger den ett försök! Hänger du på? Välkommen i så fall (och lämna gärna en kommentar ibland - dels är det roligt att se vilka som hälsar på, dels är det roligt att få lite respons)!


RSS 2.0