Nåt att tänka på

Daniel har varit på konfirmandläger, som assistent. De där lägren verkar vara himla bra, med mycket matnyttigt för ungdomarna. Den här gången kom han hem med ett sånghäfte och jag fastnade för den här texten av Ingemar Olsson:
Sköna människor
Det finns så många sköna människor
som liksom aldrig kommer fram
Precis som böcker i ett bibliotek
som bara står och samlar damm
Och om man bara tittar utanpå
då missar man en värld
som man aldrig får en enda aning om
Fast hela tiden finns den där

En del är långa, andra korta
En del är hemma, andra borta
En del är tunna, andra tjocka
Men alla har dom nåt att ge
Yeah yeah yeah, nåt att ge

Det finns så många sköna människor
som liksom aldrig får en chans
Dom blir bedömda efter pärmarna
precis som om resten inte fanns
Men det som öppnar sej där inuti
är värt sin vikt i guld
För varenda människa har sin egen saga
Viktig för sin egen skull
En del är långa ...

Det finns så många sköna människor
som liksom alltid kommer snett
Precis som böcker i ett bibliotek
Dom kommer aldrig till sin rätt
En ynklig rygg utav ett mäktigt verk
är allt som sticker fram
Av alla andra sidor ser man ingenting
Och det är både synd och skam
En del är långa ...

Svammel

Så har ännu en helg lagts till handlingarna. Hade inget speciellt inplanerat. Oskar fyllde 14 i fredags men var inte nå' sugen på att ha "kalas" för släkten (eller nån annan). Så vi firade lite i all enkelhet för oss själva.
Har tittat igenom lite gamla foton, tvättat, ägnat mej åt navelpillning och haft en allmän slappar helg. Jag behöver verkligen såna ibland.
Mellofinal var det ju oxå. Å jag gillar låten som vann!
Nu ska jag försöka stänga av datorn och komma i säng i tid, för fy va' trött jag är.

LO'er

På KOMA gjorde jag ett par LO'er. Inget jag brukar göra (har väl gjort kanske högst 10 inkl dessa) och jag har massor att lära av alla duktiga LO-makare där ute! Men kul är det! Åsså har jag en utmaning till mej själv! Jag MÅSTE lära mej att använda alla fina grejer jag köper! Inte bara sitta och klappa på dem och vänta på "rätt" tillfälle. För när kommer det? Å vad är det? Det går ju faktiskt att köpa nytt...Har jag hört :-) Den första lo'en är gjord efter en skiss av duktiga Virra. Fotot föreställer Bert och Daniel på Burger King, Stureplan, i Stockholm när vi var där sommaren 1996.


Nästa är på min mamma och pappa. Storebror var nyss född. De är 18 och 20 på fotot. Gjort efter en skiss av duktiga Zarishka!

Ett par kort...

...som jag gjort på beställning! Det blåa såg helt annorlunda ut i huvudet och skulle inte bli så "puttinuttigt". Men! Så börjar det leva sitt eget liv, och det ena leder till det andra....Grattiskortet är ruggigt dåligt scannat. Tror att jag har en bättre bild i kameran som jag kan byta till sen.


Aldrig, aldrig, aldrig, aldrig ger jag upp!

Eller jo! Det gör jag väl visst det! Det är fult att ljuga *bannar mej själv*. Men jag är som en studsboll som kommer tillbaka :-). Iaf nu när solen börjar värma och jag känner hur livsandarna fyller mej med liv igen! Jag skulle inte ha nåt emot att gå i ide under höst/vinter. Jag är helt enkelt inte gjord för mörker och kyla!
Vad har hänt sen sist? Få se, när var det *kollar bakåt*? Ooops, september.... Tja, var ska vi börja?
I oktober var jag och tre av mina "pysslingar" iväg till Göteborg och stora Scrapmässan. De hade bytit lokal och höll till i "vad-det-nu-heter-varvet" och mittemot låg hotellet som vi bodde på i två nätter! Vilken tokhärlig helg det var! Härlig shopping! Möten med goa människor! Mys på hög nivå!
November glömmer vi......Gick ner i tid för att orka med livet....
December. Snön kom strax före jul och jag gjorde några vurpor som satte sej rejält i ryggen, inte skoj. Annandag jul drog 3/4 delar av familjen iväg till Bahia Feliz på Gran Canaria. Daniel vägrade följa med. Det kändes myyyycket konstigt att lämna honom hemma, men det gick bra och både han och jag växte nog *ler* Tur med vädret had vi oxå! 25 grader och sol hela veckan! Mmmm.....Härligt! Ett par dagar efter att vi kommit hem tog vi en promenad i ett annat solsken, så här såg det ut:

Januari: Sjukskriven för ryggen en vecka och några besök hos sjukgymnasten. Nu börjar planeringen av KOMA!
Februari: *svich, svoch*
Mars: KOMA-helgen!!!! 34 sötsnören på ett och samma ställe från fredag kl 17.00 till söndag kl 17.00. Kan det bli annat än en underbar helg? Så mycket krativitet! Så många skratt! Så mycket god mat (jo, vi har egen kock med *lyx*). Så många nya idéer! Så många nya "måste-ha-behov"! Sååå lite sömn :-) Jag har varit helt död den här veckan! Men det var det värt, flera gånger om!!
Vikten då??? Hmmmm....när jag grottade ner mej gick ambitionerna i graven :-( Men jag har iaf inte gått upp riktigt allt som jag gick ner och snart har jag laddat klart mentalt för att ta tag i den igen!

RSS 2.0